Přátelé včelaři,

 letos opět bude akce Hrr na mor 2022. Prosíme, přečtěte si pokyny, které jsou dále uvedeny. Výbor našeho spolku doporučil, aby se této akce zúčastnilo co nejvíce našich včelařů.  Chráníte tím svoje včelstvo a včelstva všech našich členů.

Stručně to hlavní, co musíte vědět:

–      Podle nové veterinární legislativy je nutné mít vyšetření na MVP při přemístění včelstev nad tři kilometry od původního stanoviště včelstev.

–      Veterinární vyšetření na MVP platí pouze příslušný kalendářní rok. Takže my, co jsme byli v ochranném pásmu na MVP a posílali jsme vzorky na vyšetření v roce 2021, tak toto vyšetření pozbylo platnosti dne 31.12.2021.

–      Každý včelař dostane poštou papírovou krabičku a štítek pro odeslání vzorků. Správný postup pro sběr vzorku a jeho zabalení je uveden dále.

–      Vzorky se budou za náš spolek odevzdávat na sběrném místě v sídle našeho spolku: Nové Strašecí, Fortna 117 a to každé úterý od 15 hod do 18 hod. Náhradní způsob odevzdání vzorků je možno dohodnout s př. Hubkou – tel. 777 576 002, nebo př. Kubičkou – tel. 723 800 513. Sběrné místo na Fortně začne fungovat od 15.2.2022 a datum ukončení sběru vzorků bude uveden po 15.2. na našich web stránkách.

      Další informace hledejte na web stránkách www.hrrnamor.cz

Ing. Jiří Hubka