Dobrý den, vážení přátelé,

dovoluji si Vám v rychlosti podat informaci, že po roční odmlce startuje další, již 4. kampaň proti moru včelího plodu ve Středočeském kraji. V pondělí 29.11. zastupitelstvo kraje odsouhlasilo dotaci, která umožní všem včelařům ze Středočeského kraje (bez ohledu na organizovanost) vyšetřit včelstva zdarma a případně získat osvědčení s platností v souladu s metodikou kontroly zdraví (což by  letos mělo být dle informací na kalendářní rok). Sběrným místům, které budou motivovat co nejširší zapojení včelařů pak garantujeme příspěvek na úhradu nákladů. I když připravujeme tiskovou zprávu do odborného tisku, kterou ještě nemám v plném rozsahu k dispozici, využijte prosím četné schůzky v rámci příprav sjezdu ČSV k informování základních organizací.  Ke sběru vzorků  je ideální využít měl získanou při čištění podložek po posledním ošetření včelstev. Všechny informace aktualizované v závislosti na požadavcích laboratoře, která vyhoví podmínkám veřejné zakázky malého rozsahu, pak budou dostupné z webových stránek www.hrrnamor.cz  začátkem ledna 2022.

Na základě iniciativy Magistrátu hlavního města Prahy nyní jednáme o možnosti rozšíření akce i pro pražské chovatele, což ještě víc napomůže plošnému řešení situace v našem kraji. 

Jsme potěšeni, že akce má tak pozitivní ohlas a že budoucnost našich chovů není lhostejná ani představitelům veřejné správy.

Pro další informace jsem Vám k dispozici na uvedených kontaktech a těším se na spolupráci.

S pozdravem
Dana Belušová, ČSV OO Kladno, KKV pro Středočeský kraj