Již druhý rok náš spolek uspořádal výstavu v rámci Novostrašeckého posvícení. V prostorech velké zasedací místnosti na Městském úřadě v Novém Strašecí měla výstava tematický cíl – seznámit návštěvníky se způsobem získávání medu.

Návštěvníkům jsem na reálných exponátech ukazovali výrobu rámků,  chov včel, odvíčkování medových plástů, vytáčení medu a jeho stáčení do sklenic s dokrmování včel po vytočení medu.

V oddělené části výstavy si mohli návštěvníci odpočinout od houpaček a kolotočů a podívat se na film o pracích včelaře během včelařského roku. Prezentovala se i úspěšná činnost včelařského kroužku mládeže. Opět největší atrakcí pro děti i dospělé byl úl se živými včelami.

Řada návštěvníků si již zvykla, že na této výstavě se prodává med našich včelařů, tentokrát byl med od třech včelařů a prodalo se ho cca 200 sklenic. Výtěžek pro kroužek mládeže činí téměř 2 500,- Kč. Návštěvníci chodili na výstavu hlavně v odpoledních hodinách a bylo jich za oba dva dny asi 300. Vše se povedlo a máme opět o čem přemýšlet, na jaké téma uspořádat výstavu příští rok. 

Musím nakonec poděkovat všem, kteří se zasloužili o úspěch výstavy.

Při instalaci výstavy pomáhali př. M. Halló, D. Muller, R. Štýbrová a M. Kubička. V sobotu se provádění návštěvníků ujal př. M. Halló a v neděli pak př. D. Muller. Oba dva dny svými znalostmi exceloval člen včelařského kroužku př. M. Slavík. Dále pomáhali další členové kroužku mládeže př. K. Bačkovská a A. Lípová.

Rekord v prodeji medu svým nenapodobitelným prodejem vytvořila př. M. Fediková. Všem moc děkuji a těším se na další spolupráci, a to bude prodej medu při rozsvícení Vánočního stromku na náměstí v Novém Strašecí na konci listopadu.

                                                                                            Jiří Hubka – předseda spolku.